Kuća Vojnovića
21. februar – 06. mart

U petak, 21. februara 2020. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Kuće Vojnovića biće otvorena izložba ”Kulturni i zabavni život Zemuna između dva svetska rata”. Izložba je nastala u saradnji sa Muzejem grada Beograda i Kulturnog centra Inđija.

Autorka izložbe Ljiljana Aćimović, viši kustos Muzeja grada Beograda otkriva nam bogat i zanimljiv život Zemunaca u jednom burnom periodu punom sećanja na užase Prvog svetskog rata.
Dok se svet približavao novom ratu, Zemunci su nastojali da život ispune kulturnim dešavanjima, zabavama i sportsko-rekreativnim aktivnostima.
Društva su organizovala i kulturne programe, to jest koncerte i pozorišne predstave na kojima su članovi istih ili drugih zemunskih društava bili izvođači.
 
Česta su bila i gostovanja pozorišta iz Beograda, Novog Sada i Niša, ali i umetnika i predavača iz ovih i drugih  gradova. U to vreme, Zemun je imao tri bioskopa koji su prikazivali najpopularnije
filmove.
 
Uz masovne sportske organizacije, kao što su sokoli i skauti, u Zemunu je osnovano više sportskih klubova i sekcija koji su negovali fudbal, hazenu, veslanje, mačevanje, boks, jahanje, klizanje i druge sportske aktivnosti.

Izložba će za posetioce biti otvorena do petka, 6. marta 2020. godine radnim danima  od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA