Kuća Vojnovića
19. jun – 1. jul

U petak, 19. juna 2020. godine sa početkom u 19 časova, u Galeriji Kuće Vojnovića biće otvorena samostalna izložba ,,Drugačiji ugao gledanja ili o istini,’’ autorke Teodore Stojanović.

Teodora Stojanović je rođena u Beogradu, 1981. godine. Završila je Akademiju lepih umetnosti u klasi profesora Dušana Otaševića. Na istoimenoj akademiji završila je i specijalističke studije u klasi akademika Vladimira Veličkovića. Pored slikarstva, bavi se i filozofijom, te je i magistrirala istu 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Izlagala je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Osvojila je dosta međunarodnih nagrada za slikarstvo, od kojih su: ’’World Directory Award,’’ u Firenci, nagrada ,,Karavađo’’ u Rimu, nagrada ,,Dante Aligijeri’’, nagrada ,,Francisko Goja’’ u Barseloni, “Metropolitan Empire Prize” i mnoge druge. U Srbiji je nedavno osvojila prvo mesto na IV Bijenaleu crteža u Smederevskoj Palanci. Pored slikarstva, Teodora Stojanović se bavi i izdavanjem publikacija na temu filozofije i umetnosti.

Na svojim platnima i crtežima umetnica iznosi svoj pogled na svet, iskazuje najdublja osećanja i prikazuje život ,,u svoj njegovoj surovosti.’’ Kroz njenu umetnost se prožimaju i njeni filozofski stavovi koji različito utiču na pubiliku.

Izložba Teodore Stojanović ,,Drugačiji ugao gledanja ili o istini’’ biće otvorena za publiku svakog radnog dana od 10 do 19 časova, do 1. jula 2020. godine.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA