Kuća Vojnovića
9 – 23. oktobar

Od petka, 9. oktobra 2020. godine u Galeriji Kuće Vojnovića, biće postavljena izložba ,,Bojilište i podnebesja’’ autora Miroljuba Filipovića Filimira.

Miroljub Filipović je rođen 1952. u Trsteniku. Završio je Višu umetničku školu u Beogradu. Član je ULUSa, slikarske i sekcije proširenih medija. U statusu je istaknutog umetnika od 2002. godine. Kao aktivan stvaralac decenijama je prisutan na domaćoj i stranoj umetničkoj sceni. Od 1968. godine priredio je više od 50 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Organizovao je brojne hepeninge, performanse i umetničke projekte. Više puta je nagrađivan za svoje umetničko stvaralaštvo. Republika Kuba ga je 1996. odlikovala Medaljom prijateljstva, za brojne aktivnosti na širenju kulturnih veza između naše zemlje i latino-američkih naroda. O njegovom radu snimljena su dva filma: IKONARTI, reditelj prof. Vladimir Perović (2000); KRIK BOJE, reditelj Vesko Butrić (2002). Filimir je član Društva srpskih slikara “Lada”. Osnivač je multimedijalne umetničke grupe “Kvart”. Dobitnik je Zlatne palete ULUS za slikarstvo 2012. U Galeriji Kuće Vojnovića biće izloženi akrili i ulja na platnu. Ekspresivni oblici, jarke boje i kombinovanje različitih slikarskih postupaka, razbuktavaju maštu i nude niz skrivenih značenja.

Usled pandemije korona virusa, ova izložba će biti postavljena, ali neće imati zvanično otvaranje. Posetioci će moći da pogledaju izložbu svakog radnog dana od 10 do 19 časova, do 23. oktobra 2020. godine. Molimo posetioce da se pridržavaju propisanih mera zaštite – nošenja maski i poštovanja propisane distance.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA