Izložba „Razigrana dokolica“ Dušana Savkovića biće produžena do 16. aprila 2021. godine.

Dušan Savković jedan je od istaknutijih umetnika mlađe generacije na savremenoj likovnoj sceni Srbije. Bavi se slikarstvom, skulpturom, kao i konzervacijom i restauracijom. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Jovana Rakidžića 2011. godine. Master studije završio je 2013. godine. Stručno usavršavanje za Konzervatora-restauratora slika i arheološke keramike završio je u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu 2014. godine, i ima zvanje kustos-slikar. Član je ULUS-a i SULUV-a. Ima status samostalnog umetnika. Realizovao je oko dvadeset samostalnih izložbi i učestvovao na preko 50 kolektivnih izložbi i humanitarnih projekata u zemlji i u inostranstvu. Autor je većeg broja publikacija. Više puta je nagrađivan. Slike Dušana Savkovića nalaze se u privatnim kolekcijama po galerijama i drugim institucijama u Srbiji, SAD, Kanadi, Švedskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima itd. Aktivni je učesnik kolonija na području Republike Srbije i autor više hiljada slika i crteža, nekoliko skulptura, murala, ikona, fresaka, ilustracija. O svojoj umetnosti kaže da je u domenu istraživanja odnosa između ljudi, stavljenih u imaginarni prostor sa ulogama svakodnevnog čoveka.

U slikarstvu je prepoznatljiv po izrazito tamnim pozadinama koje „budi” narativno komičnim scenama i provokativnim nazivima. Kroz svoje radove često postavlja pitanja šta donosi budućnost i u kom pravcu će otići neizvesnost umetnika. Na svojstven način Dušan Savković tumači poimanje sveta i modernu poetiku življenja. Upućuje na prošlost, sadašnjost, budućnost, prijateljstvo, ljubav, na ono što buja, ali sa druge strane upućuje i na besmisao, lenčarenje, ciljanu zabavu. Često koristi formate monumentalnih dimenzija u kojima je najčešće prikazan motiv i naglašen simbol- čovek sa produženim rukama. Jedan od poznatijih Savkovićevih projekata široj javnosti je realizacija skulpture „Drži me za ruku“ koja je postavljena u parku ekstremnih sportova na Fruškoj gori.

Molimo sve posetioce da prilikom posete Galeriji, obavezno nose zaštitne maske. Programi u Kulturnom centru Inđija se organizuju uz poštovanje svih bezbednosnih mera koje propisuje Vlada Republike Srbije.

Radno vreme Galerije je svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA