Kuća Vojnovića
10. jul – 20. avgust

U subotu 10. jula, u Galeriji Kuće Vojnovića, sa početkom u 19.00 sati, biće otvorena kolektivna izložba slika „Kraljica Marija“ udruženja građana „Krila anđela“ iz Novih Kozaraca.

Na izložbi će biti prikazani portreti članova porodice Karađorđević, koja je obeležila značajan period srpske istorije. Kroz različite stilske izvedbe mladi savremeni slikari na svoj način doživljavaju istorijske ličnosti, koristeći osnove slikarstva, ali isto tako ostavljajući svoj lični pečat. Koristeći se raznim umetničkim stilovima, od monohromnog preko pointilističkog-impresionističkog izraza, stilizacije portreta, kombinovane tehnike, realizmom i sl. stvaraju radove koji odskaču od klasične predstave portreta. Svako je na svoj način doživeo istorijsku ličnost i po svom senzibilitetu interpretirao portret. Pored portreta biće prikazana i dela na temu mrtve prirode sa motivima starih, zaboravljenih predmeta koji asociraju na nacionalni identitet.

Udruženje građana „Krila anđela“ osnovano je u septembru 2014. godine kao dobrovoljno, nevaldino i nedobitno udruženje sa misijom podizanja obrazovnog i informativnog nivoa građana u vezi likovne umetnosti, sa ciljevima koji se ogledaju u poboljšanju uslova u oblasti likovnog stvaralaštva, izgradnji pravilnih odnosa prema umetnosti i okupljanje svih zainteresovanih ljubitelja umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 20. avgusta 2021. godine, a svi zainteresovani je mogu pogledati svakog radnog dana od 10.00 do 19.00 sati.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA