Kuća Vojnovića
27. avgust – 2. septembar

Udruženje za medijsku afirmaciju „MAT“ iz Inđije organizuje šesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“ u periodu od 27. avgusta do 2. septembra 2021. godine u izložbenom prostoru i letnjoj pozornici Galerije Kuće Vojnovića.

Samom festivalu prethodiće izložba fotografija “Objektiv(n)i” koja je i ove godine takmičarskog karaktera i biće otvorena u petak, 27. avgusta sa početkom u 19 časova u Galeriji Kuće Vojnovića. Inđijska publika će imati priliku da se upozna sa petnaest autora iz Srbije i inostranstva, odnosno njihovim radovima koji konkurišu za nagradu najbolje fotografije.

Ove godine selekciona komisija pregledala je preko 1000 radova pristiglih na konkurs za kratkometražni film i odabrala 46 ostvarenja autora iz 26 zemalja sveta i Srbije, koji konkurišu za nagrade u kategorijama animirani film, ekologija, turizam i život, specijalnu nagradu žirija i Gran pri festivala 2021. godine.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za četvrtak, 2. septembar od 19 sati na letnjoj pozornici ispred Galerije Kuće Vojnovića. U okviru ceremonije otvaranja biće prikazani radovi učenika OŠ “Dušan Jerković” iz Inđije i OŠ “Branko Radičević” iz Maradika nastalih na časovima likovne kulture i izbornog predmeta-crtanje, slikanje i vajanje pod mentorstvom nastavnika likovne kulture Aleksandra Rapića. U nastavku programa publika će moći da pogleda odabrane filmove nakon čega će uslediti prolašenje pobednika, dodela nagrada i zatvaranje festivala.

Festival „Short cut“ odvija se pod pokroviteljstvom opštine Inđija uz podršku Kulturnog centra Inđija.

Ulaz je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA