17. јул u 20:00

Концерт „Изнад Истока и Запада“ Љубомира Љубе Манасијевића и Зорице Белић, у пратњи чланова ансамбла за рану музику „Ренесанс“, одржаће се у великој сали Културног центра Инђија, у недељу, 17. јула, са почетком у 20.00 часова.

Концерт „Изнад истока и запада“ део је истоимене серије концерата, започетих ове године у Сремским Карловцима, у празничном видовданском циклусу, који траје у Србији од почетка јуна до краја јула 2022. године. Реч је о антологијском раритету српске сабране музике са тематиком од периода средњег века, немањићке Србије преко најзначајнијих етно записа и инструменталних бравура од Косова до Војводине, до двадесетог века у српском изворном надахнућу. У соло и дуетским нумерама поред нашег чувеног мелода, појца и композитора Љубомира Љубе Манасијевића, учествује и новосадска оперска дива мр Зорица Белић.
Инструменталне бравуре целокупног програма изводе врхунски инструменталисти а тако и чланови београдског ансамбла за рану музику састављен од професора Факултета музичких уметности и врсних солиста. Програм концерта је аутентичан и изводи се на старим аутентичним инструментима као што су: лаута, ћура, шаргије, траверзо и блок флаута, фрула, тарабука, гоч, вијела и многи други. Ансамбл чине: проф. Љубомир Димитријевић – блок флаута, фрула, траверзо флаута, др Дарко Карајић – лаута, ћура, шаргије, Саша Боровић – виолина, вијела, Андреја Крстић – аутентични ударачки инструменти. Репертоар: Древне српске мелодије са тематиком средњег века, инструменталне и вокалне минијатуре, косовски циклус са тематиком немањићке Србије, Цар Урош и Јелена Анжујска, У Призрену граду, Маријо дели бела кумријо, Косовски божури, Гора јечи, Балада Светом Николају и многе друге песме из српске етно вокалне и инструменталне ризнице.

Карте по цени од 300,00 динара можете купити на билетарници Културног центра, на дан концерта од 16.00 часова.

Цена карте: 300,00 динара.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA