Галерија Куће Војновића
07. јул – 25. јул

У петак, 7. јула са почетком у 17.00 часова у Галерији Куће Војновића одржаће се свечано отварање изложбе под називом: ”Стања и сентименти” аутора Боже Иванковића.

Божо Иванковић је рођен 1997. године у Новом Саду. Завршио је средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду 2020. године на студијском програму ликовне уметности, модул графика, у класи професора Звонка Тилића. Мастер академске студије из графике завршио је на истој академији 2022. године под менторством Александра Ботића. Стипендиста је Доситејевог фонда за младе таленте Републике Србије за школску 2019/2020. годину. Свој рад је представио на шест самосталних и бројним колективним изложбама. Члан је СУЛУВ-а (Савез удружења ликовних уметника Војводине) и удружења ММЦ ЛЕД / Шок задруга – Графичка мрежа.

Серија радова ”Стања и сентименти” је истраживачки подухват који се бави интроспекцијом кроз процес белешки. Различита узрочно последична стања која се свакодневно понављају као што су страхови, снови, сећање, артикулисана су у виду графика. Каналисање и период инкубације престављају нужни део процеса. Након освешћивања истих психолошких појава које се понављају, оне се урезују кроз ликовне елементе како би оформиле катарзичан духовни развитак. Свеопшти сентименти су апстраховани кроз симболе, потом обједињени али и рашчлањени. Сагледавају се као појединости и као целине. Процес рада се темељи на асоцијативности и спонтаности ради очувања веродостојности идеја. Коришћењем емпиријског, прочишћеним спектром боја, циљ је приближити посматрачу фокус на текстуру и пренети му атмосферу.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до уторка 25. јула 2023. године, радним данима у периоду од 08:00 до 16:00 часова.

Улаз на изложбу је бесплатан.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA