Галерија Куће Војновића
08. септембар – 25. септембар

У петак, 8. септембра 2023. године са почетком у 17:00 часова у Галерији Куће Војновића одржаће се свечано отварање изложбе фотографија под називом: ,,Невидљива збивања“ аутора Жељка Мандића.

Жељко Мандић дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду, смер Камера (2005). Постдипломске студије завршио на Академији уметности у Новом Саду, смер Фотографија (2013). Члан УПИДИВа. Бави се фотографијом, филмом, видеом, анимираним фимом. У својој каријери учествовао је у реализацији бројних фотографских пројеката (уметничких и примењених), као и бројних филмских, видео и анимираних садржаја. Водио је многе образовне пројекте из области фотографије и филма. Као директор фотографије снимио је десетак краткометражних и један дугометражни играни филм, као и десетак документарних филмова приказаних на филмским фестивалима у земљи и иностранству. Учествовао је на више од десет колективних изложби фотографије у земљи и иностранству, реализовао пет самосталних изложби. Режирао и снимио више документарних филмова и аутор је два видео рада. Учествовао у реализацији преко 20 уметничких пројеката. Запослен је као ванредни професор на катедри за фотографију Академије уметности у Новом Саду.

Невидљива збивања је серија фотографија урбаних пејзажа насталих у периоду од 2015. до 2022.године. Пејзажи откривају призоре места која нису у функцији, или чија је функција недовољно јасна. Прича о урбаном простору нужно је и прича о времену у којем се мења свет око нас. Говори нам о времену које је прошло али и о новом које долази али се још увек није успоставило.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 25. септембра 2023. године, радним данима у периоду од 08:00 до 16:00 часова.

Улаз на изложбу је бесплатан.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA