Галерија Куће Војновића
22. мај – 02. јун

У понедељак, 22. maja 2023. године са почетком у 17:00 часова у Галерији Куће Војновића одржаће се свечано отварање изложбе под називом: ,,Алгоритам клизајуће линије у кући Војиновића,, аутора Душана Б. Марковића.

Душан Б. Марковић, рођен је 1948. године у Београду. Завршио је Факултет ликовних уметности у Београду, одсек вајарство 1974, а на истом факултету и постдипломске студије 1977. године. Као стипендиста владе Белгије боравио је на усавршавању у Антверпену (National Hoger Institut). До сада је имао четрдесет три самосталне и триста колективних изложби. Добитник је више награда и признања из области скулптуре и мале пластике. Живи и ствара у Београду у лепо уређеном атељеу на Дорћолу.

Душан Б. Марковић је деценијама присутан на српској уметничкој сцени. Занима га интензивни колорит, као и међусобни однос предмета и боје. Његово стваралаштво сведено је на симболичко и знаковно обликовање уметничког дела и код посматрача изазива промишљање и у први план се запажа ангажован став према социјалној освешћености, правди и на крају према животу.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 02. јуна 2023. године, радним данима у периоду од 08:00 до 16:00 часова.

Улаз на изложбу је бесплатан.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA